Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Περί Αρχαιολογικών Χώρων

Ο δήμος Λοκρών διένειμε δελτίο τύπου σχετικά με δήθεν καταγγελία κατά του δήμου σχετικά με αρχαιολογικούς χώρους:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Αταλάντη, 24/08/2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                    
ΝΟΜΟΣ   ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                      
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ                                           
Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Δημαρχείου
Τ.Κ.  35200-Αταλάντη
 Τηλ: 22330-81015
Fax: 22330-22606

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο blog: lokronreal news και αφορά κείμενο ενυπόγραφο , του συμπολίτη μας, Βαγγέλη Νικολάου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής όσον αφορά ένα συνοδευτικό ανώνυμο σχόλιο.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής υπηρεσίας και κανένας δεν μπορεί να μεταβεί σε αρχαιολογικό χώρο ακόμα και για καθαρισμό, όπως και για τον αναφερόμενο χώρο.

     Εδώ τίθενται δύο θέματα:

Ο υπογράφον το κείμενο αν έχει παρακολουθήσει την πορεία του κι αν στα δεοντολογικά πλαίσια, αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς την άδειά του, από τον οποιοδήποτε ανώνυμο, για να ασκήσει μικροπολιτική με προσβλητικό υπόβαθρο.
  
Το ανώνυμο σχόλιο, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και κινείται στα ίδια πλαίσια του ύφους των σχολίων, που  εδώ και καιρό,  έχουν κουράσει με την εμμονή τους να προσβάλλουν, θεσμούς και πρόσωπα  και να προσπαθούν να απαξιώσουν την εκλεγμένη Διοίκηση του Δήμου των Λοκρών.
  
      Θα πρέπει λοιπόν ο Πολιτικός Πολιτισμός να γίνει πλέον πράξη κι όχι μόνο στα δήθεν λόγια, διότι οι πολίτες έχουν αλάνθαστο κριτήριο και παρατηρούν και συγκρίνουν την καθημερινότητά τους και σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν η λάσπη.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Λοκρών
  
  
Οι "Κατίνες" δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της λάσπης που γράφουν στο συγκεκριμένο μπλογκ δεν γνωρίζουν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών; ή μήπως εσκεμμένα τις αγνοούν;

Με τις τρανταχτές λασπολογίες τους που πάντα καταλήγουν σε γκάφες ή στο πουθενα το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν τον εντολοδόχο επαγγελματία λασπολόγο αρχηγό τους. Έναν λασπολόγο που σε στυλ ραδιοαρβυλα διαδίδει και καταγγέλλει εδώ και πέντε χρόνια ότι ανυπόστατο του κατέβει στο κεφάλι. 

Βέβαια ΟΛΕΣ οι καταγγελίες του έχουν πέσει στο κενό αφού ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και ΑΛΗΘΕΣ.

Τι έγραφε το blog της παράταξης της λάσπης: 
 
    
ΟΙΚΙΣΜΌΣ «ΑΓΊΑ ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ» ΑΡΚΊΤΣΑΣ: Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌΣ ΧΏΡΟΣ ''ΠΝΙΓΜΈΝΟΣ'' ΣΕ ΞΕΡΌΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ (ΦΩΤΟ).
Lokron Real   11:21 μ.μ.   featured

Οικισμός «Αγία Αικατερίνη»  Αρκίτσας: Ο αρχαιολογικός χώρος ''πνιγμένος'' σε ξερόχορτα και σκουπίδια. (ΦΩΤΟ)

Εικόνες εγκατάλειψης και  αδιαφορίας αντικρίζει ο επισκέπτης του Αρχαιολογικού Χώρου ''Αγίας Αικατερίνης'' στην περιοχή της Αρκίτσας. Ο Αρχαιολογικός χώρος κυριολεκτικά ''πνιγμένος'' μέσα στα σκουπίδια και στα ξερόχορτα αποτελεί όχι μόνο αντιαισθητικό θέαμα για τον  ερευνητή και τον επισκέπτη αλλά και κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς στα όμορα σπίτια.
Η ομάδα του Lokron Real News σας παραθέτει την ανάρτηση καθώς και φωτογραφικό υλικό από την σελίδα του facebook  του Φιλολόγου - Ιστορικού και Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ κου Βαγγέλη Νικολάου ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή.

     

Και φυσικά ο κος Νικολάου δεν αναφέρεται καθόλου στο δήμο Λοκρών στην αναρτηση του. Δεν αναφέρει ούτε μία λέξη ή υπόνοια για το δήμο.

Όμως οι λασπολόγοι ξέρουν να προσθέτουν λάσπη οπουδήποτε... Ε, Κώτσο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου